Werkwijze

Bij mijn geneeswijze werk ik met kruiden en etherische oliën, die mij op mediamieke wijze kenbaar worden gemaakt. Dit betekent niets anders dan dat mij de namen van kruiden en E.O. worden doorgegeven door mijn begeleiders. Dit zijn engelen of gidsen.

Bij het eerste meestal telefonisch contact vraag ik de naam en de woonplaats van de patiënt. Dit is veelal voldoende informatie om de juiste middelen door te krijgen. Aan de hand daarvan, en door mijn medische en fytotherapeutische kennis, herken ik zwaktes en ziekten in het lichaam.

Door deze werkwijze zijn mijn geneesmiddelen precies afgestemd op de te behandelen persoon. Vandaar dat twee patiënten met soortgelijke klachten nooit dezelfde middelen voorgeschreven krijgen. Bij deze persoonlijke en individuele behandelwijze is de kans op genezing optimaal, zelfs bij ernstige chronische aandoeningen. Ook dieren reageren erg goed op kruiden.

Veelal uiten lichamelijke klachten zich wanneer men psychisch uit evenwicht is. Heeft ziek zijn zin? Ja, ziek zijn heeft de patiënt iets te melden. Ziektesymptomen zijn lichamelijke verschijnselen welke conflicten onthullen die zich in de psyche van de mens afspelen. Vandaar dat ik het essentieel vind de diepere oorzaak van een ziekte te achterhalen.

Een belangrijk onderdeel van mijn behandelingen zijn voedingsadviezen. Verantwoorde voeding komt de werking van de middelen die ik voorschrijf zeker ten goede. Ook behandel ik mensen met overgewicht. Met een bepaald dieet aangevuld met kruiden zal men daarna niet snel meer aankomen.